3/E Sınıfı Hayvanat Bahçesi Çalışması

3/E sınıfı öğrencileri etkinlik paylaşım saati olan 3.ders saatinde sınıf öğretmeni Durugül Berk gözetiminde hayvanat bahçesi çalışması yaptı. Öğrencilerimiz hayvanların özelliklerini tanımak, yasam alanlarının öğrenmek amacıyla çalışma yaptılar. Öğretmenlerinin hazırladığı hayvan boyama sayfalarını boyadıktan sonra evlerinden getirdikleri kartonlara kes-yapıştır yöntemini kullarak yapıştırdılar. Öğrenciler sınıf içi çalışmalarını arkadaşlarına sergilediler.

Eğer bir hayvanat bahçesini gezdiyseniz, hayvanların genelde mutsuz olduğunu fark etmişsinizdir. Biz insanlar genelde, hayvanların zeki olmadıklarını ve duygularının bulunmadığını düşünürüz. Bu nedenle de onları kafese kapattığımızda mutsuz olacaklarını aklımıza pek getirmeyiz. Hatta tam tersine onları vahşi yaşamın zorluklarından, belki de ölmekten kurtardığımızı ve adeta bir lütufta bulunduğumuzu düşünürüz. Oysa gerçek bu değildir. Hayvanlar zekidir ve duyguları vardır. Severler, öfkelenirler, mutlu ya da mutsuz olabilirler. Hayvanat bahçesinde onları tutsak olarak tutmak doğru değildir.

11.03.2020 1009

10-03-202010-03-202010-03-202010-03-202010-03-2020