4/M Sınıfı Rulman Tekniği Etkinliği

Öğrenciler iç içe gecmis iki çember şeklinde olan sıralara otururlar. Içteki çember dışa, dıştaki çember içe bakar. Böylece öğrencilerin yüzleri birbirine dönük olur.Öğretmen tarafından verilen konu öğrenciler tarafından tartışılır.Her öğrenci sadece karşısındaki öğrenci ile konuyu tartışır,konuşur ve çözüme kavusturabilir. Verilen süre dolduğunda öğretmenin komutuyla önce içteki çember daha sonra dıştaki çemberdeki öğrenciler yerlerinden kalkarak yandaki sandalyeye oturur.Karşısına yeni bir arkadaşı gelen öğrenciler yine düşünce ve çözümlerini paylaşırlar.

Aktif Öğrenme Tekniği olan "Rulman Tekniği" öğrencilere neler kazandırır ?

Rulman Tekniginde dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?

1) Öğrenci merkezli bir uygulamadir. Öğrenciler eleştirel düşünme becerisi kazanırlar.

2)Başkasının görüşleriyle birlikte zengin bir bakış açısı oluştur.

3)Öğrencilere empati ve etkili dinleme olanakları sağlar.

Rulman Tekniği uygulanirken öğrencilerin konu ile ilgili ön bilgilerinin olması gerekir.Öğrenciler fikirlerini daha rahat ifade etmesi için öğrenciler, öğretmen tarafından güdülenmelidir.

29.04.2019 1751

29-04-201929-04-2019