Hayat Boyu İyilikte Yarışıyoruz Proje Duyurusu

07.01.2020 647

MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Deniz Feneri Derneği arasında düzenlenen "Okullarımız İyilikte Yarışıyor" konulu Protokol 14 Kasım 2019 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu Protokol kapsamında yapılacak çalışmalar ile, ilgili Genel Müdürlüklere bağlı okul ve kurumlardaki öğrencilerin/kursiyerlerin  aşağıdaki kazanımlar konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmıştır: İyilik, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma duygusunu sevdirmek ve yaşatmak; "iyilikte yarışma" zevkini geliştirmek ve yardım süreçlerine katılımlarını sağlayarak bir farkındalık oluşturmak; bu kavramlara dayanılarak yapılacak iyilik ve yardım projelerinin oluşturacağı bilinçle; okullarımızın/kurumlarımızın, aile ortamlarımızın, ülkemizin ve dünyamızın daha yaşanabilir ve daha huzurlu bir hâle gelmesine katkıda bulunmak.

Bu çerçevede; Genel Müdürlüğümüze bağlı halk eğitimi merkezleri ile olgunlaşma enstitülerinin, "Hayat Boyu İyilikte Yarışıyoruz" anlayışıyla, Protokol kapsamında yapılması öngörülen çalışmalar konusunda gerekli katkıyı sunması hedeflenmektedir.

İlgi üst yazılar, Protokol metni ve ile ilgili belgeler duyuru ekinde sunulmuştur.

07-01-2020

Kaynak: http://hbogm.meb.gov.tr/www/hayatboyuiyilikteyarisiyoruz/icerik/1048