ÖNEMLİ! Dönem Sonu İş ve İşlemleri

ÖNEMLİ! Dönem Sonu İş ve İşlemleri

Dönem sonu iş ve işlemleri aşağıda belirtilmiştir. İşlemlerin zamanında yapılması hususunda gereğini rica ederim.

30.12.2019 349

T.C

BAĞCILAR KAYMAKAMLIĞI

İstanbul Ticaret Odası İlkokulu Müdürlüğü

726576

SAYI       : 32421556.100.E/                                                                                                                                                                         31.12.2019

KONU    : Dönem Sonu İşlemleri

                                                               TÜM İDARECİ VE ÖĞRETMEN ARKADAŞLARA

                2019-2020 Eğitim -Öğretim Yılı 1. dönemi sonunun yaklaşması nedeniyle müdürlüğümüzce e-okul işlemleri ile ilgili konuların hatırlatılması amacıyla hazırlanan çizelge ektedir. Yazımız ekinden birer adet alınarak iş ve işlemlerin ek yazı doğrultusunda yapılmasını rica ederim.

 

                                                                                                                                                                                Hüseyin DÜZGÜN

        Okul Müdürü

YAPILACAK İŞLEM

TARİH

1-Tüm öğretmenlerinin sınıfların davranış notlarını girmesi

İlköğretim kurumlarında;

a) Ders yılının her döneminde öğrencilerin davranışları, Davranış Puanı Ölçütleri kullanılarak ilkokullarda sınıf öğretmeni, tarafından aynı sınıfta ders okutan diğer öğretmenlerin de görüşleri alınarak

 "(1) Geliştirilmeli", "(2) İyi", "(3) Çok iyi"; şeklinde değerlendirilir.

b) Değerlendirme sonuçları e-Okul sistemine işlenir ve çıktısı alınan çizelge, öğretmen tarafından dönem sona ermeden 5 (beş) gün önce okul yönetimine teslim edilir.

 

10 Ocak 2020

Cuma

2-Sınıf öğretmenlerinin e-okul üzerinde sınıf kitaplığını oluşturması ve öğrencilerin okuduğu kitap bilgilerinin sisteme girilmesi.

12 Ocak 2020

Pazar

3-Sınıf Öğretmenlerinin karne bilgileri içindeki öğretmen görüşü bilgilerini doldurması

(Girişler e-Okul üzerinden yapılacaktır.)

12 Ocak 2020

Pazar

4-Dersine girilen sınıfların öğrencilerinin bütün notlarının tamamlanması

İlkokul 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda öğrencilerin başarısı; gelişim düzeyleri dikkate alınarak öğretmen rehberliğinde gerçekleştirilen ders etkinliklerine katılımları ile öğretim programlarında belirtilen ölçme ve değerlendirme ilkelerine göre tespit edilir. Karnede "çok iyi", "iyi" ve "geliştirilmeli" şeklinde gösterilir.

    İlkokul 4 üncü sınıfta öğrenci başarısı; sınavlar ile ders etkinliklerine katılım çalışmalarından alınan puanlara göre değerlendirilir.

 

a)       Sınav notlarının tamamlanması Sınavların zamanı, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulur. Sınavların süresi bir ders saatini aşamaz. Her dersten 2 sınav girişi yapılacaktır.

 

b)       Uygulamalı dersler için (Oyun ve Fiziki Etk. Ve Resim ve Müzik) yazılı olmadığı için ders içi etk. Notu verilecektir. Sadece resim dersi için 1.sınav işaretlenecek ve ürün dosyası notu verilecektir.

 

c)        (Yeni değişiklik) Öğrencilere her dönemde her bir dersin haftalık ders saati sayısı 2 ve daha az olanlara 2, haftalık ders saati sayısı 2 den fazla olanlara ise 3 defa ders etkinliklerine katılım puanı verilir. 4.sınıflar

 

d)   İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır.

Ancak; istenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerine, velinin yazılı talebi üzerine, okul müdürü ve ilgili sınıf öğretmeninin kararıyla ilkokul öğrenimi süresinde bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılabilir. Okula hiç devam etmeyen öğrenciler ve ilkokul haftalık zorunlu ders saati sayısı kadar değerlendirilmesi yapılamayan/puanı girilmeyen öğrenciler ile bu Yönetmeliğin 27 nci maddesinin beşinci fıkrasında belirtilen mazeretler dışında okula en az bir dönem devam etmeyen öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılır.

 

e)       Öğrenci sınav not yerlerinin mutlaka doldurulması, sınava girmeyen öğrencinin not karşılığına "G" yazılması. (Öğrencilerin mağdur olmamaları için mutlaka mazeret sınavlarını yapalım) (4.sınıflar)

f)        Sürekli devamsız öğrencilere hiçbir şekilde ders ve davranış notu verilmeyecektir.

 

NOT:Sosyal etkinlikler bu dönem TAMAMLANMADI olarak işaretlenecektir.

 

 

 

 

 

 

12 Ocak 2020

Pazar

5-Ders notu ve Davranış notu çizelgelerinin bilgisayar dökümlerinin e-okul not işlemleri raporlar bölümünden alınması, kontrol edilmesi, İmzalanmış olarak sorumlu müdür yardımcısına teslim edilmesi

13 Ocak 2020

Pazartesi

6- 4.sınıflar için İFTİHAR Belgesi alacak öğrencilerinin belirlenmesi

(Okul idaresi tarafından verilecektir.) Okul başarısı ilk 5 öğrenci

13 Ocak 2020

Pazartesi

 

 

 

 

 

 

AÇIKLAMALAR

1-   Bütün not girişleri yapıldıktan sonra (ders ve davranış notları) ilgili müdür yardımcısından not çizelgeleri alınarak kontrol edilecek, imzalanıp teslim edilecek. (Osman TÜRK)

2-   Öğrencilerin okudukları kitaplar sisteme mutlaka girilecek.

3-   Karneler öğretmen tarafından imzalanacak.

4-   1. dönem yapılan yazılılar paketlenip Müdür Yardımcısı Selçuk ÖZER'e teslim edilecektir.

5-   Kullanılan bütün kitapların ve defterlerin geri dönüşüme gelmesi için öğrencilerinizi bilgilendiriniz.

6-   VERİLEN TARİHLER SİSTEME SON GİRİŞ TARİHLERİDİR. İŞLEMİNİ YAPAMAYANLAR İÇİN SİSTEM TEKRAR AKTİFLEŞMEYECEKTİR.