RAM'lara İlişkin Farkındalık Eğitimleri Verildi

RAM'lara ilişkin farkındalık eğitimleri verildi

MEB ve UNICEF iş birliğinde yürütülen RAMKEG Projesi kapsamında, Rehberlik ve Araştırma Merkezleri'nde (RAM) görev yapan 720 rehberlik öğretmenine "kapsamlı gelişimsel rehberlik programı yönetimi'", "afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetleri temel düzey müdahale eğitimi" ve "psikolojik sağlamlılık eğitimi" verildi.

RAM'larda verilen hizmetler ve yönlendirme sürecine ilişkin ailelere yönelik Türkçe, Arapça ve İngilizce broşürler hazırlandı, ayrıca kamu spotu hazırlandı. Geçici Koruma statüsündeki Suriyelilerin ve yabancı uyrukluların yoğun olarak yaşadığı 26 ilde aileye farkındalık eğitimleri verildi. Geçici koruma statüsündeki Suriyeli 170 gönüllü eğiticiye Ankara, İstanbul ve Şanlıurfa'da uyum eğitimi verilerek, bu eğiticilerden 151'i Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde destek personel olarak görevlendirildi.

MEB ve UNICEF arasında yapılan bir önceki çalışmada ise özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin erken yaşta tanılanması, uygun eğitim kurumlarına yönlendirilmesi ve ihtiyacına uygun eğitim alması hedeflendi.

28.09.2019 215