RESİM YARIŞMASI! -> 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Anma Günü

"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri" konulu resim yarışması şartnamesi aşağıda paylaşılmıştır.

ESERLERİN KURUM MÜDÜRLÜĞÜMÜZE TESLİM TARİHİ SON: 14 ŞUBAT 2020 CUMA GÜNÜ MESAİ BİTİMİNE KADARDIR.

05.02.2020 1196

KONU

"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri" konulu Resim yarışması.

HEDEF KİTLE

İlköğretim, 1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencileri.

YARIŞMANIN AMACI

"Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Günü" faaliyetleri kapsamında Çanakkale Zaferi'nin ruhunu ve özünü anlama bilincinin öğrencilerimize kazandırılması. Öğrencilerimizde bağımsızlık ve diğer Milli değerlerimize duyarlı olma bilincinin geliştirilmesi.

Öğrencilerimizde "şehitlik, vatan sevgisi, vatan uğrunda fedakârlıkta bulunma" gibi duyguların gelişmesini temin etmek.

Öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini Resim sanatı aracılığıyla güzel ve etkili şekilde ifade etmelerine imkân tanımak.

KATILIM KOŞULLARI

İlimiz dâhilindeki resmi ve özel ilköğretim okullarında öğrenim gören

1, 2, 3 ve 4. Sınıf öğrencisi olmak.

YARIŞMA KOŞULLARI

Öğrencilerimiz, şehitlik kavramı ve şehitlerimize saygı kapsamında, yapmış oldukları şehitlik ziyaretinde veya sair zamanlarda şehitlik ve gazilikle ilgili yaşadıkları duyguları,  35 x 50 resim kâğıdına resmedeceklerdir. Resimler çizilirken her türlü araç gereç ve yöntem kullanımı serbesttir. (Resim eserleri siyah fon kartonuna paspartulu olacaktır. Öğrencinin ad, soyad, okul ve iletişim bilgileri resim kâğıdın arka yüzünün sağ alt kısmına mutlaka yazılacaktır.)