VELİLERİMİZE ÖNEMLİ DUYURU

Öğrencilerimizin siz değerli velilerimiz ile birlikte eğlenceli bir tatil geçirmesini istiyoruz.

16.01.2019 1586

PROJENİN ADI

İTO TATİLDE

PROJENİN GEREKÇESİ

Okul başarısına etki eden faktörler arasında en önemlisi sosyal aktivitelerdir. Özellikle aile ile gerçekleştirilen aktiviteler her bireyin ihtiyaç duyduğu yaşama sevincini arttıran ve motivasyonu yükselten ihtiyaçlardır. Sosyal aktiviteler sayesinde öğrenciler; ders ve sınav maratonundan bir süreliğine de olsa uzaklaşarak kendilerini iyi hissedecektir. Aile ile birlikte gerçekleştirilen sosyal aktivitelere katılım en doğru motivasyon yollarındandır.

PROJENİN ÖZETİ

Öğrencilerimizin, uzun bir ders maratonunun ardından iki haftalık tatil süreleri içerisinde uygulayabilecekleri aktiviteler belirlenmiştir. Aileleri ile birlikte kaliteli ve verimli zaman geçirmeleri amaçlanarak hazırlanan bu aktiviteler, öğrencilerin bireysel farklılıkları da dikkate alınarak oluşturulmuştur. Her bireyin kolaylıkla ulaşabileceği kaynakları kullanarak uygulayabilecekleri basit ama çok yönlü bu aktivitelerin, öğrencilerimizin duygusal, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine destek olması amaçlanmıştır.

Verilen aktiviteler için uygulama zamanı ve planlaması öğrenciye ve ailesine bırakılmıştır.

PROJENİN AMAÇLARI VE HEDEFLERİ

1. Öğrencilerin olumlu sosyal kişilik geliştirmelerini sağlama
  2. Duygusal, fiziksel ve zihinsel gelişimlerine destek olma
  1. Aile bağlarını güçlendirme, aile içi iletişimi arttırma
  2. Okulda elde ettikleri eğitsel yaşantılarla akademik bilgilerin yanı sıra öğrencilerin ilgi alanlarının ve becerilerinin geliştirileceği fırsatlar sunma
  3. Erken yaşlardan itibaren bireyin çok yönlü gelişiminde sosyal aktivitelerin önemini kavratma
  4. Öğrencilerin sorumluluk alma, girişimcilik, liderlik ve zaman yönetimi becerilerini geliştirme

1. Ailenizle birlikte küçük çapta karne günü kutlaması hazırlayın.
  2. Mısır patlatıp ailece film izleyin.
  3. Mahallenizdeki yalnız, yaşlı kimseleri ziyaret edin.
  4. Ailenizle birlikte sabah kahvaltısı hazırlayın, portakal suyu sıkın.
  5. Bulaşıkları yıkamasında annenize yardım edin.
  6. Kartondan basit kedi evi, kuş yuvası yapın.
  7. Annenizle birlikte kek pişirin.
  8. Kardeşinizle birlikte yeni bir oyun tasarlayın.
  9. Babanızla birlikte origami (uçak vb) yapın.
  10. Aile büyüklerinden birini ziyaret edin.

PROJEYİ YÜRÜTECEK KİŞİ VE KURUMLAR

İstanbul Ticaret Odası İlkokulu

PROJENİN UYGULAMA ADIMLARI

1. Okulda projenin duyurulması
  2. Öğretmen, öğrenci ve velilerin konu ile ilgili bilgilendirilmesi
  3. Öğrencilerin proje ile ilgili etkinlikleri uygulamaları ( Etkinlikleri hangi sırayla ve hangi zamanlarda uygulayacakları öğrenci ve ailesinin planlamasına bırakılmıştır.)
  4. Uygulanan etkinliklerle ilgili fotoğraf ve video çekimleri yapılması
  5. Çekilen fotoğraf ve videoların sınıf öğretmenlerine ulaştırılması
  6. Öğrencilerin yaptıkları etkinliklerden biriyle ilgili yazılı (kompozisyon) veya görsel (resim) birer ürün hazırlamaları
  7. Tüm bu çıktıların toplanarak Okul Proje Komisyonu tarafından değerlendirilmesi