Okulumuzun Tarihçesi

07.11.2013 1933

Okululumuzun Tarihçesi

Okulumuz ilk olarak 1978-1979 eğitim-öğretim yılında, Yavuz Mahallesinde Yavuz İlkokulu olarak kiralanan barakalarda eğitime başlamıştır. 8 yıl bu şekilde eğitime devam edilmiştir.

Okulumuz 1986 yılında, şu an İbni Sina Lisesi olarak faaliyet gösteren binasına taşınarak, 'İstanbul Ticaret Odası İlkokulu' adı ile öğretime başlamıştır. Okulun arazisi ise okul yapılmak üzere dönemin Bakırköy Belediye Başkanı Sayın Kemal Naci Ekşi tarafından istimlak edilmiştir. İTO Kağıt ve Kırtasiyecilik tarafından temeli atılan okulumuz, İstanbul Ticaret Odası tarafından tamamlanmıştır.

İstanbul Ticaret Odası tarafından yeni okul binası yapılması ile İbni Sina Lisesi olarak kullanılan binasından şu an bulunduğu yere taşınmıştır. Okul binamızı yaptırdığından dolayı okulumuza İstanbul Ticaret Odası'nın ismi verilmiştir.